Housewife of Norra Strandgatan
Redan onsdagskväll, dagarna går ju så himla fort!
Som jag sa till en kund idag;
-Gud va fort det går, det är ju bara måndag och fredag hela tiden tycker jag!
-Vänta du bara, när du är i min ålder är det bara sommar och vår hela tiden. Då går det fort!
Jisses.. okej, en dag i taget nu Pillan..
Fasen, det ser mörkt ut för handbollsgrabbarna nu alltså, Polen är riktigt duktiga alltså. Man blir allt lite spelsugen när man sitter i soffan och tittar, tänk på den gamla goda tiden när man spelade höger-nia i Forshaga handbollsklubb.. hehe, det var ju då man höll på med all tänkbar idrott på en och samma gång, handboll, fotboll, innebandy, simning.. stackars mamms och papps! :P
kyyyligt i skidbacken!
Husmoran inom mig kom fram idag och jag håller på att baka nattbröd, jättelyxigt med nybakt bröd imorgon bitti!
För 3 stora limpor
13 dl vatten
50 g jäst
1 1/2 dl sirap
1 msk salt
2 kg rågsikt
värm vatten till fingertemp. Häll det över jästen och rör om.
Tillsätt sirap, salt och till sist mjölet. Låt jäsa under duk i 25 min.
Baka ut 3 limpor, lägg dem brevid varandra på en plåt och låt jäsa ytterligare 25 min.
Grädda dem i ugn 250 grader i 25 min (lägg ett bakplåtspapper på limoprna efter ca 20 min
så de inte blir för mörka) Slå av ugnen efter de gräddats i 25 min och låt
dem stå kvar i ugnen över natten.
Jag brukar piffa till limporna lite med tex 2 rivna morötter, solrosfrön, linfrön, russin etc..
Supergott på morgonen :-) mmmm!
In med dom i ugnen nu och sedan So you think yo can dance!