fettisdag allihopa!

Hoppas ni alla frossat i den älskade bakelsen med flera namn, såsom Hetvägg, Fastlagsbulle, Fettisdagsbulle osv. Kan ni fler namn så dela gärna med er :)
Då så, namnet semla kommer från det latinska namnet för fint vetemjöl, simila (det finaste vetemjölet) och enligt Svenska Bageriförbundet sätter den genomsnittlige svensken i sig fyra-fem semlor per säsong (ja gmåste erkänna att jag tillhör det övre genomsnittet).

På 1700-talet uppstod regionala skillnader i ätvanorna. I södra Sverige åts semlorna på fastlagsmåndagen (bullamåndag), medan de i övriga landet åts på fastlagstisdagen (fettisdagsbullar). Norrlänningar särskiljer sig ju såklart genom att gärna äta semlan som efterrätt till bruna bönor och fläsk (!!!), medan man i övriga landet tar den till kaffet.. Ja, smaken är ju som baken! Men nog om semlor nu...

Bokrean igår natt var ju något alldeles extra, vi smög oss ju iväg vid 23.50 och ser en lång kö utanför Mitt-i-City, Mitt-i-Natten! Heltokigt, det var ju som om man skulle på konsert eller nåt.. Jaja, efter lite knuffande vid dörren när vakten kom och öppnade så hörde vi en härlig kommentar av en herre;
"Kom igen, vi tar två korgar medans det fortfarande finns lediga korgar!" -eeeh, vad ska det bli av detta...?? Jag lyckades ta en liten bild på herren i frågas korgar...
 japp, två rågade korgar med böcker.. och en annan man köpte hela August Strindbergs samlade verk på 40 styckern böcker!! Undrar om han hade en lastbil utanför som väntade eller något liknande..
Vi kom i alla fall ut med 8 böcker, och det hela var riktigt mysigt, tyckte dock att dom kunde ha bjudit på nattmacka, men man kan ju inte få allt!
Dessa fick vi med oss, plus två barnböcker till lilla Isa

Träningen idag avslutades med kokosbollskalas och jag kunde inte motstå frestelsen att trycka en kokosboll i Håkis ansikte, moahahaaa, lite otippat fick jag en tillbaka -men det var det värt!

Kramkalas blire nu.


Kommentarer
Postat av: Linsa

på simglasögonen står det "rapide active"..det är snabba simglasögon alltså - då får det bli lite annat än bröstsim med huvudet högt ovanför huvudet :) ojoj- undan kommer det att gå..vilken present!!

2009-02-26 @ 09:12:51
Postat av: LInsa

nej nej..vattnet ska det ju stå...

2009-02-26 @ 09:13:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0