sushiröra

Hurra, idag har jag haft en (periodvis) kaotisk dag på jobbet! Jag o älsklingen hade tänk oss att gå till Nöjesfabriken för den asiatiska buffén ikväll, men jag kände att det inte var läge för mig, varken psykiskt eller fysiskt :P
Så jag tänkte köpa med sushi hem för att göra Björnen glad, (för äre nåt vi gillar så äre sushiiii) och det var ju inga problem. Problemet upptäckte jag sedan när jag kom hem o hade parkerat cykeln, då har jag typiskt nog "råkat" ställa sushi-boxarna på högkant i cyklelkorgen. Lägg där till att det är ganska knöligt att cykla på all is, så jag blev ju lite nervös att det skulle vara lite omskakat...
Björn var väl sådär nöjd med mig när han öppnade sin box ;"men älskling, haha, är det okej om jag säger at du är jämt bara liiiiite klumpig ibland?"
 såhär fint hade det skakat till sig och wasabin var überalles så att säga :P haha.
men det fixade ju servitrisen (dvs jag) och till slut såg det ju riktigt restaurang-aktigt ut!

Som tur var så hade jag fått en påse med chokladpraliner från Kardemumma (i mitt-i-city) av en kund idag, så det blev lite som plåster på såren efter den massakerade middagen... Riiiktigt goda, men höll inte riktigt samma klass som Annars praliner på Carli Choklad -det är där man ska köpa riktigt god choklad..


Men i alla fall, vi fick ett bra slut på kvällen och nu är det väskpackning inför helgen som gäller, men föst - vilka dansar vidare i Let´s Dance? Pleeeeease CarlJan, keep rocking ;)
 
sayonara!

fettisdag allihopa!

Hoppas ni alla frossat i den älskade bakelsen med flera namn, såsom Hetvägg, Fastlagsbulle, Fettisdagsbulle osv. Kan ni fler namn så dela gärna med er :)
Då så, namnet semla kommer från det latinska namnet för fint vetemjöl, simila (det finaste vetemjölet) och enligt Svenska Bageriförbundet sätter den genomsnittlige svensken i sig fyra-fem semlor per säsong (ja gmåste erkänna att jag tillhör det övre genomsnittet).

På 1700-talet uppstod regionala skillnader i ätvanorna. I södra Sverige åts semlorna på fastlagsmåndagen (bullamåndag), medan de i övriga landet åts på fastlagstisdagen (fettisdagsbullar). Norrlänningar särskiljer sig ju såklart genom att gärna äta semlan som efterrätt till bruna bönor och fläsk (!!!), medan man i övriga landet tar den till kaffet.. Ja, smaken är ju som baken! Men nog om semlor nu...

Bokrean igår natt var ju något alldeles extra, vi smög oss ju iväg vid 23.50 och ser en lång kö utanför Mitt-i-City, Mitt-i-Natten! Heltokigt, det var ju som om man skulle på konsert eller nåt.. Jaja, efter lite knuffande vid dörren när vakten kom och öppnade så hörde vi en härlig kommentar av en herre;
"Kom igen, vi tar två korgar medans det fortfarande finns lediga korgar!" -eeeh, vad ska det bli av detta...?? Jag lyckades ta en liten bild på herren i frågas korgar...
 japp, två rågade korgar med böcker.. och en annan man köpte hela August Strindbergs samlade verk på 40 styckern böcker!! Undrar om han hade en lastbil utanför som väntade eller något liknande..
Vi kom i alla fall ut med 8 böcker, och det hela var riktigt mysigt, tyckte dock att dom kunde ha bjudit på nattmacka, men man kan ju inte få allt!
Dessa fick vi med oss, plus två barnböcker till lilla Isa

Träningen idag avslutades med kokosbollskalas och jag kunde inte motstå frestelsen att trycka en kokosboll i Håkis ansikte, moahahaaa, lite otippat fick jag en tillbaka -men det var det värt!

Kramkalas blire nu.


bokrean kl.00

hehe. jag och baby gör oss klara för bokrean, klockan 00-01 är det öppet och vi bara måste dit och kolla vad det är för folk (förutom vi då) som egentligen går dit mitt i natten.. Björn sitter här och funderar på att köpa "Nationalupplagan av August Strindbergs samlade verk", -eeeeh, what??  det verkar vara en herrans massa böcker ju, jag hoppas han skämtar.. eller nåt :P
Ja, ja, uppdatering om natten kommer givetvis komma!

Lisa har ju varit inneboende här idag och har skött marktjänstgöringen exemplariskt! Diskat, hängt tvätt, handlat etc. Jag är imponerad, du är välkommen anytime syrran!

Idag på träningen körde vi "släkten mot resten" alltså systrarna Haglund mot "invandrarna" hehe! Var hur kul som helst och oliiiiidligt spännande! Soffan lyckades avgöra med ett Golden Goal i finalen efter ett tufft gruppspel.. Det gäller att ha bra fantasi när man är 7 (!!) stycken på träningen ;)

Nej nu blire en kopp näskaffe, sedan bär det av med presentkortet i högsta hugg ;)


Kontraktet fixat!

Braaa brudar!! 2-2 mot Dalen idag betyder att vi är klara för nästa säsong och det känns ju förjävla bra alltså, även om det direkt efter matchen kändes surt att vi inte kunde vinna. Det är det ju alltid.. men, men..



Sitter i soffan (som vanligt!) med Björn o Lisa, nyss sett på Mia o Klara, dom är väl för härliga! Nu är det snart dags för Beck.. Chipsen vi köpte till filmen har ju dock tagit slut för länge sedan.. likaså glassen som vi hittade längst in i kylen, så vi får väl se om vi lyckas hitta nåt att äta till filmen, man måste ju alltid ha film-snacks! hehe, inga gôttegrisar vi inte...

Ohh, BOKREAN börjar ju på tisdag natt, mellan 00-01 har Akademibokhandeln öppet och vad säger du Lina, ska vi fylla en termos med lite gott natt-kaffe och gå dit? Det vore ju nått! :)
Jag har ju dessutom ett presentkort där på 300:- och det får man ju typ ett helt bibliotek för nu.. Borde ju iofs ta tag i att köpa en bokhylla så att böckerna slipper ligga o damma under sängen. Ser ju inte helt kul ut när man ska ta fram och låna ut en bok och den är helt grå och dammråttorna hänger fram mellan bladen.. Får nog bli en tur till IKEA när serien är klar..


2 matcher kvar nu.. Känns alltid lika tråkigt och vemodigt när säsongen är slut :P

Nu blir det att klippa min älskade sambo som ser ut som en lurvasparvas, sedan är det MYYYYS i soffan :)
hallelulja!


min beachbabe!

Innebandynostalgi!

Hittade ett fantastiskt klipp på innebandy.se från 1987 års SM-final!

Här är klippet!

Min gamle tränare Jan Erik Vaara ligger inne med en riktigt het innebandyfrilla eller vad man ska kalla det, se och njut!

Utmanad

Helena har utmanat mig!

Gå in i mappen mina bilder.
Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i mappen.
Visa bilden i bloggen och skriv sedan något om den.
Utmana 6 st andra.
Länka till dem och låt dem veta att de är utmanade.




Jag och Daniel, lagfest förra våren

(och jag ser även Karin i bakgrunden vid buffén)

Haha, känns som ett lite ansträngt leende från min sida, men det var en jäkligt kul kväll med både Dam- och Herrlaget. Vi körde en heldag som började med brännboll i strålande solsken och fortsatte i Karlstads Rugbylags klubbstuga med buffé, lekar och diverse alkoholhaltiga drycker.
Jag och Annie vågade vägra taxi och kom cyklandes till Nöjesfabriken en halvtimme senare än de som åkte taxi, med hål i klänningen och skrubbsår, hmm?


Då tänkte jag utmana Sofia, Lisa, Lina, Karin, Preiszan och Ehlin -lycka till ;)

just my cup of tea

Sitter med en stoooor kopp te, Rooibos Kalahari med apelsin, yummie!

En filt hos dig
Vi kunde inte sova
Och jag sa inte nej
Och du höll mer än allt du lova'
Våra tungor gick som hjulen i ett drev

Du får mig
Det känns som allt kan börja nu

Jag ger mig
Jag ger, du får, jag tar, precis som du


Avrundar kvällen med Victoria Silvstedt´s perfect life, det blir bra det..

Oh, teammates! -Visst ska vi satsa på Båstad Outdoor Open i Augusti?? Det vore nåt det!

tjock-tv

wiiiie!!
Vi har fått en ny tv, en jättesnygg, jättefräsch och med jättetydlig bild! Det är iofs ingen platt-tv utan en äkta tjock-tv (jättetjock, tyo 50 kilos kloss) men den har inte alls lika många år på nacken som våran förra (dvs yngre än 17 år). Plus att man slipper stå i flera minuter och trycka innan det kommer någon bild, så jag är supernöjd!
Tur att vi bor så stort så att det finns plats att unna oss en sån fin tv ;)


..som sagt, super-tjock & superbra!


inga pinnar

nee, inga pinnar denna helgen, tråååkigt, för idag var vi verkligen värda poäng! Alla slet och kämpade, men vi nådde inte riktigt fram och så jäkla tråkigt nog så fick Huddinge ju sätta den sista kassen med mindre än minuten kvar.. Surt!
Men det är bara att ta nya tag, nästa helg är det två nya matcher som gäller och hemma är vi starka, det vet vi!

Herrarna vann ju iaf sin match mot Surahammar med 7-4 (tror jag det blev haha bra koll) och Björn gjorde 5 poäng, litte het :) Sedan lyckades jag ju vinna (det rådde skilda åsikter om detta) buffébiljetter till Nöjesfabrikens Asiatiska buffé, jag som ääääälskar sushi, wiiie! -Det var jag väl värd, eller huuuur? ;)


så här ser "skidknät" ut en vecka efteråt, knät börjar återfå sin naturliga färg... hehe


Nu ska jag och baby iväg till Preiszan och äta mat, gott som bara busen, hon kan sina grejjer hon!
Ha en trevlig kväll allesammans, Mia&Klara på kanal 1 och Beck ikväll bliiiir!

let´s eat!

Har precis varit på thaimassage, vilket var helt underbart och precis vad min kropp behövde efter en hård vecka. Ska försöka piffa mig lite innan jag o baby ska iväg och käka -buffé here we come!

Har haft en kanondag på jobbet med underbara kunder och fredagsfika.. Jag tror också på en kanonhelg med bra matcher, så allt är kanon kan man säga ;)

Ha en fin kväll och på återseende!


såhär fredagsfina blev vi
:)

långa promenader

..är det som gäller för mig just nu, för ingen av mina cyklar är anpassade för sånt här vinterväder. Min fina, rosa gamla Bettan har fått låset ihopfruset och kommer stå stilla tills det blir plusgrader och min tuffa (???) mountainbike med jättebra cykelkorg hände det något konstigt med under hemresan från Nöjesfabriken i lördags, kedjan sitter inte där den ska utan hänger löst, men jag antar att även det beror på vintervädret och inget annat!
Så det blir ju att promenixa till jobbet på morgonen, tar ju bara tio minuter, men det betyder ju i sin tur att jag måste gå upp några minuter tidigare och mornar är ju inte min grej... -Mera Snoooze!!!  
På den sena träningen i måndags (kvart i nio till kvart över tio) fick alltså jag och min kära syster Soffan till träningen i Tingvallahallarna som två mobbade miffon, hå och hej! Och sedan ta en trevlig promenad hemåt när vi hade duschat och klockan strax var elva, haha. Tack kära mor och far att ni lånat ut bilen så vi slipper dessa kvällspromenader!

Alla hjärtansdag på lördag då, trevligt och mysigt kanske, men imorn har jag och Björnen varit förlovade i 6 månader och det ska vi fira (man måste passa på att fira allt som går, det är ju så kul att fira ju!!) hade vi tänkt, ska nog boka bord på Mongolian, blev så himla sugen på att gå dit och äta buffé tills man blir proppmätt -romantiskt eller hur? ;) Sedan fick jag sånna fantastisk goda praliner i julklapp av Linda på jobbet, handgjorda av Emanuel Andrén http://www.emanuelandren.se/start.asp och dom ska vi nog njuta av efteråt om vi orkar!


love


Har ju glömt att skriva att Linda, min arbetskamrat har fått en liten flicka också! I söndags minsann, så himla söt och förlossningen tog 23 minuter -snacka om att hon ville ut :)

Nej, nu ska jag nog lägga mig och läsa Låt den rätte komma in , very good book -tips liksom!
Sleep tight,  fredag imorn!

Anmälan och betalning till Vansbrosimmet och Vättenrundan - CHECK! Yes, here we go!

i´m barbiegirl

Visst är det jättekul att stå i lång kö när man ska handla och sedan när man kommer längst fram så tittar man lite bakåt och ser alla som står efter? Så tänker man typ nanananana, jag står före er ...
Så har kassörskan slagit in grejjerna och man ska ta upp kortet o betala, så hittar man först inte plånboken (dels för att jag har sån stor väska och dels för att jag har sånna stora stickade vantar som jag vägrar ta av) utan jag står och rotar för glatta livet. Nehej, men då får jag väl ställa ner väskan och ta av mig vantarna då, så jag kan leta lite bättre. Nehej, men då hade jag tydligen glömt plånboken hemma! Så himla typiskt!!
Har jag stått där i kö i 10 minuter och får lunka iväg tomhänt, med blickar från dom andra i kön som (förhoppningsvis) tycker lite synd om fattiglappen som inte ens hade råd att betala en kit-kat och en banan..

Idag stannade vi kvar efter jobbet och käkade lite gott och färgade oss, hade tänkt bli lite mörkare, men OJ vad blond jag blev :P Det tyckte mina arbetskamrater tydligen jag skulle vara, så nu är jag en riktig barbiegirl ;) hehe.












Nu blir krypa till kojs, imorrn är det jobb och träning som gäller, vi har ju match mot Rönnby borta, på alla hjärtans dag och Huddinge hemma på söndag, så det gäller att slipa formen och hoppas att alla är friska!



 

Björnen har hittat hem

Nu har Björnen hittat hem från Kanarieholmarna, måste säga att han var ganska sliten -Det är ju hårt att ligga på topp!
Så vi somnade lite i soffan nu, bäst att försöka röra sig mot sängen... man blir ju så stel om man råkar somna i soffan en hel natt har jag hört :P
 trött efter en hård resa!

Min så kallade svärfar Nisse ringde igår och grattade till Kristinaloppet och plats nr 61, shit det är ju helbra! Hade stått i tidningen nämligen, hihi.

gonatt!

Vilken helg!!

Gokväll bloggen!
Har precis avnjutit en jättegod middag tillsammans med syster Lisa och är proppmätt. Glass blir det snart!



Igår då, Kristinaloppet 3 mil på skidor var hur kul som helst och det gick jättebra. Team LiPi gick i mål på under 3 timmar :) Vi hade som mål att köra på under 3.45 så bara det var ju toppen. Det var perfekt väder, perfekt före och perfekt vallning såklart! Som grädde på moset så spurtade jag förbi en åkare precis innan mållinjen och körde en klassisk målgång som jag sett att dom gör på tv, jag tror pappa var stolt som en tupp i just det tillfället! ;)
Själva loppet gick bra, det var en lugn och lite trång start, men efter några kilometer öppnade det sig och sen var det bara att köra på. Första vätskepausen kom otroligt passande och det har väl aldrig varit så gott med en mugg varmt vatten! Två vurpor blev det, så jag har två rejäla blåmärken -ett på skinkan och ett blått, svullet knä, men det är ju sånt man får räkna med, hehe. Efter första vurpan i en brant nerförsbacke var jag glad att jag inte bröt nåt ben, men det var bara att bita ihop o köra på :)
Pappa kom med en målkorg med lite gott o blandat i efter målgången och vi fick både medalj och vann priser! Tack för all hjälp pappa -du är bäst!
Direkt efter loppet kände vi oss som två 90åriga gummor och hade ont i hela kroppen, men det försvann snabbt och byttes ut mot en otroligt trevlig känsla av tillfredställelse och stolthet -mot nya utmaningar!!
 frostflätor tydligen :)

När vi kom hem sov jag någon timme innan jag cyklade bort till Hjorting på kalajs! Trött, men på otroligt gott humör och givetvis med medaljen runt halsen tittade vi på melodifestivalen och avslutade kvällen med att dansa loss på schlagergolvet på nöjes! Köpte en korv av korvgubben och cyklade hemåt tillsammans med Jennie Andersson som var mitt nattliga sällskap, sedan knoppade vi ganska snabbt..


Idag har det blivit Kebab House, shopping och powernapp i soffan, måndag i morgon och en ny vecka..
Och imorrn natt kommer min älskling hem, äntligen!

Trevlig kväll!

Fredagkväll vilken härlig kväll!

Idag efter jobbet var det direkt till matchen Sverige - Finland, men det bjöds dock inte på något skönlir eller några närkamper och Sverige förlorade dessutom med 3-4, så det var lite synd..


80-talsfest!

Soffan och pappsen var hos mig idag och blev himla tjusiga båda två! Syrran hade även med sig något till mig.. -Semlor! hon är väl för go! Dom avnjöts ihop med en kopp gott kaffe och var från Hanna Larssons konditori, myket fina enligt min mening och lite annorlunda design (det kan man väl säga om semlor?)
-Är det någon som vet när fettisdagen är förresten?? Moa sa att det var igår, men då borde det väl hetat Fettorsdagen, eller??

Flätor är ju så himla snyggt och populärt just nu, så jag gjorde en superenkel variant som jag tycker är himla söt!

Funkar väl? Om någon vill kan jag ju lägga upp bilder steg för steg, denna klarar alla!

Nu har jag precis avnjutit en stor portion fullkornspasta och köttfärssås och känner hur nervöööös jag börjar bli! gulp! Har klockan på ringning 04.20 imorn och ska hoppa i säng alldeles strax, ska bara se vem som åker ur Let´s Dance först :) Hejja Carl-Jan!!
Håll nu tummarna för oss imorn och efter loppet är det självklart "bankett" som gäller (dvs melodifestival o kalas med vänner) och bli inte förvånad om ni möter oss ute i pjäxor o skidoutfit på dansgolvet, vi lär ju vara stolta som tuppar om vi klarar dessa 3 milen!! Ska nog kolla lite i garderoben om jag har något annat utifall att dom andra kläderna blir lite svettiga... just in case.. hmmm ;)

Sov gott alles!
Puss Björnen!!

Kvällsbestyr

Sitter i soffan med mina mystofflor och en (mega)stor kopp kaffe och filosoferar, nån mer än jag som gärna dricker kaffe innan det är dags för sängen? Alltså, på morgonen gör det mig pigg och på kvällen blir jag lagomt trött, don´t know if it´s me os the coffee?? 

Idag har det varit en mycket fin dag, lille Max (3 år & lockigt änglahår) somnade som vanligt när han kom med sin mamma och klippte topparna, vi fick kämpa för att hålla huvudet på plats och få hyffsad fason på lockarna. Självklart fick han en klubba efteråt när han varit så duktig, sötare unge får man leta efter! ;)

Träningen var kul och avslappnad, skön stämning idag, men jag måste ju medge att jag börjar få lite hybris, men är egentligen riktigt nervig.. Jisses.. Ja, ja Linsa har gjort semlor som kommer sitta fint vid halv-6-fikat  på lördag morgon, det är viktigt att ha en bra grund liksom ;)
Funderar även på att köra en liknande uppladdning som Gunde Svan gjorde inför stora lopp, alltså gå upp varje timme under natten innan och äta en tallrik gröt, för att grunda liksom.. Eller kanske jag kör en egen variant och tar en stor tallrik gröt på morgonen, vi får se!


eller så kör vi en mosbricka kanske?


Fredag imorgon då, upp i ottan för SysterYster kommer klockan 8 och ska få barret fixat innan resten av kunderna droppar in, sedan på lunchen är det pappas tur att bli klippt. Måste ju se till att familjen ser anständig ut liksom ;)
Sedan är det landslagsmatch Sverige - Finland i innebandy i CAM-arena och då ska jag givetvis vara på plats och hejja! Himla synd att Håkis lyckades bli sjuuuk ju, hoppas verkligen du kryar på dig inför matchen på söndag!! Men Reinestrand ska ju iaf spela, så man får se nån kändis liksom :)

Nej nu är kaffet slut och Pillan är trött :)
Kommer dock kännas otroligt tomt i sängen eftersom älsklingen icke är hemma, när jag pratade med honom förut så regnade det på Gran Canaria, men då sa jag nåt klokt "Efter regn kommer solsken!" Det tycker jag är så himla fint, att det finns hopp, det finns en morgondag och så vidare... haha :)

None

En semla om dagen..

,,, i looooove semlor!! Så himla gott och tänk, Björnen min hade köpt semlor på
Honey´s konditori idag -kan det bli bättre?? Har blivit mycket bakverk denna veckan, men det är inget jag klagar över :) Det gäller ju att lagra ordentligt inför styrkeprovet på lördag, då kommer det brännas många semlor under de timmarna jag ligger i spåret!











Onsdagar har vi ingen inomhusträning och idag jobbade jag även till åtta, så jag orkade inte sticka iväg till Livskraft efter jobbet. Åkte hem och plockade lite och lagade fiskgratäng (färdig som man bara ställde in i ugnen, but still!) som jag avnöjts framför Top Model och Efterlyst..
En toksöt unge på jobbet idag- "Åh, va fin jag blir"
Pillan- "Ja, nu blir du ju jättefin, vilken skillnad! Din pappa kommer nog inte känna igen dig!"
Toksöt unge- "Jodå, jag har ju fortfarande samma överläpp!"
eeehe, jo det var ju himla sant.. Klok unge det där och hennes pappa kände faktiskt igen henne...

Nu ska jag hjälpa Björn att packa, han åker ju till Kanarieholmarna inatt, gud va härligt att få lite sol på kroppen! Själv kunde jag ju inte följa med, har ju ett skidlopp som väntar så hans kompis Robban får göra honom sällskap..
I´m gonna miss my Bear :)


over and out -P

















 

Back on Track!

Tjipp o Heeej... igen!!
Jag fick ett infall häromdan och bestämde mig för att börja blogga lite igen, det är ju så himla kul
att läsa gamla inlägg. Vad man gjorde, hur man mådde osv, sedan är det kanske någon därute
i cyberspace (mer än jag själv) som kan tycka att det är trevligt :)

Sitter här med en kopp kaffe och ett wienerbröd och försöker finna inspiration.. man är ju lite ringrostig :P
Hade en jävulutisk (kan man säga så?) träningsvärk på träningen idag, det kändes typ som om jag hade
världens tyngsta lår, men men så äre ibland :)
Hade kul på träningen iaf, som vanligt denna säsongen, och det är ju himla treeeevligt :)
Hoppas att värken går över tills på lördag, för det är nämligen dagen då jag och Lina tar oss an den
första etappeen mot vårat mål att göra en Svensk Damklassiker!
För er icke insatta så innebär detta först 3 mil på skidor (vilket sker nu på lördag alltså!) därefter är det dags
för 1000 meter simning i nåt kallt vatten, följt av 10 mil cykling och avslutningsvis 1 mil löpning. Allt kommer
inte ske på en dag (vilket iofs skulle vara lite kul ,not!) utan utspritt över året, så det ska bli riktigt kul att träna inför allt :)

Dock är jag lite nervös inför skidorna på lördag, har ju bara tränat lite lätt tre gånger och före det var det 11 år
sedan jag stod på ett par skidor, men jag känner på mig att det kommer gå galant!
Jag, Lina och vårat vallningsteam (läs pappa) åker i ottan redan klockan fem för att vara varma, vallade o redo
när starten går klockan 10!
Fick all införmation om loppet idag, startnummer 108 känns mycket bra och jag har dessutom studerat skidskyttet
som har visats på tv nu och målgången sitter perfekt  -Norberg HERE WE COME!

over and out -Pillan Som hälsar gamla som nya läsare varmt välkomna! haha ;)


RSS 2.0